Διαδικτυακή κοινότητα


Μια διαδικτυακή κοινότητα προβολής των κήπων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ανταλλαγής ιδεών και παροχής πληροφοριών για θέματα σχετικά με τους σχολικούς κήπους.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

7o & 8o Nηπιαγωγεία Μεταμόρφωσης: Δράση στην αυλή μας

Λάβαμε από τα 7ο και 8ο Νηπιαγωγεία Μεταμόρφωσης και σας κοινοποιούμε την παρακάτω ενημέρωση:

Το Σάββατο 9 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε δράση στον κοινό αύλειο χώρο των 7ο & 8ο
Νηπιαγωγείων Μεταμόρφωσης που αφορούσε την αναδιαμόρφωση του.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπόνησης Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Η Αυλή μας όλο χρώμα και Παιχνίδι» που έχουν αναλάβει  τα Νηπιαγωγεία για το σχ. έτος 2014-15.
Στην  υλοποίηση της παραπάνω δράσης  συμμετείχαν γονείς, νήπια, συντόνιζαν οι εκπαιδευτικοί, υποστήριξε  οικονομικά  η αρμόδια Σχολική Επιτροπή καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων. Ακόμη υπήρξε υποστήριξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με την χορήγηση προσωπικού για την απαραίτητη προεργασία.
Οι Νηπιαγωγοί του 7ου, Χατζή Χριστίνα, Στουπή Σταυρούλα, Ρόμπα Μαρία και η Προϊσταμένη Παπαδοπούλου Ευσταθία,  και οι Νηπιαγωγοί του 8ου Κάτσαρη Γεωργία , Χρύσα Ντινίδου και η Προϊσταμένη Καρακώστα Ζωή, καθοδήγησαν φορείς και γονείς, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία το έργο της αναδιαμόρφωσης της αυλής.
Σημαντική ήταν η συμβολή της ομάδας εικαστικών DaySeven, οι οποίοι   επιμελήθηκαν δημιουργικά  τις απεικονίσεις στους τοίχους.
Η  δράση περιελάμβανε καλλωπισμό με ζωγραφιές στους τοίχους των νηπιαγωγείων, χρωματισμό ανακυκλωμένων  ελαστικών και παλετών, δημιουργία  χώρων παιχνιδιού και ξεκούρασης, δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών, δημιουργία κήπου αρωματικών φυτών, διαμόρφωση χώρων για αναρριχόμενα και καλλωπιστικά φυτά, μεταφύτευση  και εργασίες συντήρησης.
Η συμμετοχή των γονέων και παιδιών  ήταν μεγάλη και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!!!  Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι οι συνεργασίες αποδίδουν τα μέγιστα όταν υπάρχει θέληση , οργάνωση  και  εστιασμένος  κοινός στόχος που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η  δημιουργία ενός  περιβαλλοντικού παιδαγωγικού περιβάλλοντος  για όλα τα παιδιά!!!


ΟΙ Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων
Παπαδοπούλου Ευσταθία  - 7ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης
Καρακώστα Ζωή – 8ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από τη δράση στη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του 7ου Νηπ. Μεταμόρφωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου